F.A.Q. verpanden

F.A.Q. verpanden

De volgende vragen over verpanden krijgen wij vaak te horen.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op! Bellen kan ook direct
naar: 06-39677666.

Wat is verpanden?

Volgens het woordenboek is verpanden:

“iets verkopen met de bedoeling het later weer terug te kopen”

Met andere woorden: Verpanden is het tijdelijk inruilen van een product voor onmiddellijk geld. Dit product geef je dan in bewaring bij het pandhuis. Dat betekent dat er niets mee gebeurt totdat jij het product weer kan terugkopen voor het bedrag dat je ervoor gekregen hebt. Bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld opslagkosten of stallingskosten komen ook voor jouw rekening.

Wat is de lommerd?

Misschien heb je ook weleens gehoord van de lommerd. Dit is een ander woord voor pandhuis en betekent dus hetzelfde. Ging je naar de lommerd om goederen te verpanden dan kreeg je als bewijs een lommerdbriefje mee. Hierop stond dan het bedrag en de rente waarvoor je het voorwerp dat je verpand had weer op kon halen. Meer lezen over de lommerd op Wikipedia. Wil je weten hoe het verpanden bij Onmiddellijkgeld in zijn werk gaat? Je leest het bij onze werkwijze.

Wat kan ik verpanden?

Je auto verpanden doe je bij Onmiddellijkgeld.nl. Ook voor andere voer- en vaartuigen zoals een motor, een caravan of een boot kun je bij Onmiddellijkgeld.nl terecht. Er zijn echter nog veel meer verschillende producten of bezittingen die je kunt verpanden. Wat te denken van: goud, sieraden, juwelen, elektronica (zoals laptops), muziekinstrumenten en merkhorloges.

Wat gebeurt er als ik na het verpanden niet kan terugbetalen?

Als je niet in staat bent om het bedrag dat je gekregen hebt terug te betalen binnen een afgesproken periode, dan zal het pandhuis de nieuwe eigenaar worden van het product dat je in onderpand hebt gegeven.

Wat is het voordeel van auto verpanden met andere producten?

Een van de voordelen van het verpanden van je auto is dat je er in vergelijking met het verpanden van sieraden een veel groter bedrag voor uitgekeerd krijgt. Tevens kun je bij Onmiddellijkgeld terecht, als je een al dan niet terechte BKR-notering hebt.

Onmiddellijkgeld garandeert een overdekte en bewaakte stalling van jouw auto. Zo blijft je auto dus precies in de staat, waarin je de auto hebt aangeleverd.

Waar kan ik mijn auto verpanden?

Je auto verpanden kan eigenlijk altijd bij Onmiddellijkgeld ongeacht waar je woont. Dat komt omdat Onmiddellijkgeld werkzaam is in heel Nederland. Onmiddellijkgeld is gevestigd in Heerhugowaard. Het station is 5 minuten lopen van onze vestiging.

Offerte auto verpanden

Je kunt uiteraard altijd geheel vrijblijvend een offerte aanvragen om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen. Toch nog eerst meer informatie? Stel je vraag via ons contactformulier.